Forum o marce New Holland
Witam. Jestem świeżo po zakupie nowego ciągnika TD 5050 i mam problem z agregowaniem HDS-u z pompy hydraulicznej. Tak więc gdy podłączę węże HDS z gniazdami hydrauliki zewnątrznej to po uruchomieniu pompy przy opuszczaniu łap stabilizujących dźwignia załączająca pompe sama wyskakuje jakby było przeciążanie układu hydraulicznego. Mieliście u siebie taki probem? jak sobie poradziliście z tym?. Ponadto dodam że w serwisie uzyskałem podpowiedź żebym przywiązał dźwignię to nie będzie wyskakiwać ( uważam że rozwiązanie na krótką metę).
witaj. ja mam 3 NH i w każdym to samo jest. W TD z turem mi wyskakiwało więc podstawiłem pod dźwignie butelkę po oleju do piły. Mam tak ze 6 lat i nic się nie dzieje. jeśli masz jakieś pytanie to pisz.
Ostatnio edytowany przez Matiboos (2011-08-15 20:07:55)
U mnie mam wrażenie że przy pracy z HDS po dwóch godzinach pracy olej hydrauliczny się grzeje do tego stopnia że mam mniejszą siłę udźwigu. Miałeś u siebie problem grzania się oleju?
Jeszcze nigdy nie miałem takiego problemu. Może ob czyść chłodnicę ( bo chyba w tych nowych już jest chłodnica oleju )
Jak sądzcie wydajność pompy hydraulicznej zależy od obrotów silnika?. Pytam bo zasłyszałem opinię że wydajność pompy jest taka sama przy 1000 obr/min jak i 2000 obr/min.
Witam po długim czasie. Pytania dwa:
1. Przy wymianie filtra od hydrauliki, podczas jego odkręcania leci cały czas olej. Zanim go odkręcę i zakręcę nowy wyleci ponad 5l oleju. U Was też tak jest?
2. czy można "podkręcić" pompę hydrauliczną żeby dawała większe ciśnienie?