Forum o marce New Holland
My hodujemy świnie 25 -30 macior w cyklu zamkniętym
Ostatnio edytowany przez Adam (2008-11-17 18:02:18)
No mieliśmy kiedyś 40 macior ale zrezygnowaliśmy z produkcji trzody o ponad roku. Też mieliśmy cykl zamknięty. Dwa knury dawały rade
Mamy jednego knura i planujemy zakup drugiego w grudniu . Był pewien okres czasu że mielismy 3 knury
Zawsze coś. A ile masz tych krów? Tylko krowy?
Stadnina koni juz ponad 30szt
Gość
Ja nie mam nic z tego. Tylko produkcja roślinna.
No to doslownie tak jak u mnie.
Ja mam bydło mleczne około 65 sztuk dojnyh reszta to byki i jałówki około 75 narazie bo planujemy zwiększenie liczby krów spowodu słabej opłacalności
Ostatnio edytowany przez Matiboos (2008-12-17 17:05:10)
No to już nieźle tego macie.
V.I.P.
Ja też mam samą produkcję roślinna ale kiedyś były świnie jakieś 8 lat temu to było około 7 macior i jeden knur taki brązowy ale szczerze to się trochę zastanawiamy co tu robic bo zboża trochę jest i nie wiadomo czy wszystko pójdzie
tylko za bardzo nie ma pomieszczenia jak by był trochę wyższy budynek to by było miodzio bo można by było ciągnikiem wjeżdżac a tak to co widłami ?. A stawiac nowe to chyba za duże koszty i ciekawe czy to by było tego warte
mój brat prowadził skromną chodowlę około 200 sztuk tuczników rocznie. od bobrze 4 lat zaczoł zarabiać na sztuce około 30-60 zł. i teraz jest bardzo zadowolony....
ja z tym zarobkiem to żartowałem bo brat jak zakończył chodowle to przestał dokładać do każdej sztuki i w ten sposób zaczoł zarabiać.. ale dla inteligętnych napisałem że PROWADZIŁ chodowlę!!
TL100 napisał:
no to u mnie okolo 1000 szt trzody.
Macie cykl otwarty czy zamknięty??